Hoe vind je een date?

Hier volgen een aantal leuke tips vanaf een ontmoeting op een datingsite tot een daadwerkelijke date in het echt:

Je profiel invullen

Vul je profiel zo eerlijk mogelijk in. Uiteindelijk ga je iemand ontmoeten, en als dat is ondanks je (in jouw ogen) mindere eigenschappen, is dat heel veel waard.

Het eerste contact

Er zijn vaak veel mensen op een datingsite en de meeste (niet allemaal dus) zijn op zoek naar een date. Het begin van een leuk contact hou je vaak luchtig. Op Deeting.nl is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om iemand een kadootje te sturen. Dit is een luchtig en vriendelijk eerste contact. Als de ander je kadootje op prijs stelt ontvang je vaak snel iets terug.
Daarna, of in plaats daarvan kan je ook een kort berichtje sturen. Ook al staat al je informatie al in je profiel, is het verstandig om gewoon jezelf even voor te stellen. Bijvoorbeeld:

Hey Stephanie,
ik ben Sjoerd, 32 jaar, ik kom uit Almere, ik heb 3 katten, en ik maak websites als beroep. Hoe gaat het met jou? Heb je ook huisdieren?
Groetjes,
Sjoerd

Verder contact

Het is niet de bedoeling dat je direct je emailadres en telefoonnummer stuurt in de eerste week van je contact, en al helemaal niet in je eerste berichtje. Dit komt een beetje wanhopig over, en je geeft de ander het gevoel dat hij/ zij wel contact met je op MOET nemen. Dat raden we dus af.
Hou je vervolggesprekken leuk en luchtig. Meteen diepgaande gesprekken over het geloof of over je politieke overtuiging zijn niet aan te raden. Dit kan je op een later tijdstip altijd nog wel doen.
Hou de eerste weken vooral gewoon contact via Deeting.nl. Dit zeggen we niet omdat het onze site is, maar meer omdat we je min-of-meer kunnen beschermen, en je een mooie blokkeer-knop hebt als het contact uit de hand loopt en minder prettig wordt. Als je je mobiele nummer al hebt gegeven wordt dat een stuk ingewikkelder.

Wees niet bang om Nee te zeggen

Als je niet een goed gevoel hebt bij je contact, gewoon niet doen. Eerlijk zijn hierover is key.

De eerste echte date

De eerste date is natuurlijk erg spannend. Hoewel je iemands karakter ontzettend kan aanspreken is het maar de vraag hoe iemand zich in het echt gedraagt.
Spreek op een leuke neutrale plek af. Een dierentuin bijvoorbeeld. Dan heb je ook meteen iets om samen te beleven. Meteen op de eerste date naar een bioscoop gaan is niet raadzaam. Dat is meteen zo persoonlijk. Dat is meer iets voor een vervolgafspraak.

En nu?

Als jullie een beetje aan elkaar gewend zijn, de vlinders volop vliegen, en je heel blij wordt van elkaar... dan hoeven wij je verder niet te vertellen wat je allemaal kan doen. Wat je in dat geval nog even niet moet vergeten is ons een berichtje sturen met je succesverhaal. Misschien plaatsen we het dan op de site, maar in elk geval worden we daar erg blij van!

Veel plezier!